top of page
Kaspar van Dam.jpg

Kaspar van Dam

De toekomst van business analyse is nu. In het verleden bedacht een IT-er wat gebouwd moest worden, want de business kende de beperkingen van de techniek niet. Toen beperkingen wegvielen bedacht iemand van de business wat er gebouwd moest worden, maar zij kenden de mogelijkheden van de techniek niet.

 

De oplossing is simpel: business analyse doen we samen. Vanaf het eerste idee, tot aan het omschrijven van concrete voorbeelden hoe één en ander moet gaan werken: Capturing Agile Requirements by Example (CARE). Maar hoe kom je gezamenlijk van een eerste idee tot concrete voorbeelden?

Welke stappen of hulpmiddelen zijn daarvoor nodig?

En misschien belangrijker: hoe krijg je iedereen zover daaraan mee te (willen) doen?

 

Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden neemt Kaspar van Dam je mee hoe zaken als Impact Mapping, Behaviour Driven Development, Example Mapping en Specification by Example kunnen helpen om software te ontwikkelen waar een eindgebruiker écht op zit te wachten.

  • LinkedIn

Business Analyse doen we samen: enkele voorbeelden

De toekomst van business analyse is nu. In het verleden bedacht een IT-er wat gebouwd moest worden, want de business kende de beperkingen van de techniek niet. Toen beperkingen wegvielen bedacht iemand van de business wat er gebouwd moest worden, maar zij kenden de mogelijkheden van de techniek niet. De oplossing is simpel: business analyse doen we samen. Vanaf het eerste idee, tot aan het omschrijven van concrete voorbeelden hoe één en ander moet gaan werken: Capturing Agile Requirements by Example (CARE). Maar hoe kom je gezamenlijk van een eerste idee tot concrete voorbeelden? Welke stappen of hulpmiddelen zijn daarvoor nodig? En misschien belangrijker: hoe krijg je iedereen zover daaraan mee te (willen) doen? Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden neemt Kaspar van Dam je mee hoe zaken als Impact Mapping, Behaviour Driven Development, Example Mapping en Specification by Example kunnen helpen om software te ontwikkelen waar een eindgebruiker écht op zit te wachten.

bottom of page