Vincent van Veenen en Edwin Buising
Vincent van Veenen is een gepassioneerde Agile Analist bij Quintor, met uitgebreide kennis op het gebied van diverse agile methodologieën. Zijn loopbaan begon bij Quintor, waar Vincent als afstudeerder onderzoek verrichtte naar het harmoniseren van fixed price aanbestedingen met Agile werkwijzen. Deze unieke combinatie vereiste methodische schattingen van het systeem. Na het succesvol afronden van zijn studie werd hij medeontwikkelaar van de Agile Analyse Masterclass legde hij de focus op het gedetailleerd documenteren van complexe opdrachten en uitwerkingen. De vastlegging van deze uitwerkingen vond plaats via de "docs as code" methode, die gestructureerd is met behulp van Git-versiebeheer.
​
Edwin is een ervaren agile analist met meerdere jaren ervaring op het gebied van requirements analyse en informatie analyse, vooral binnen scrum trajecten. Hij houdt zich bezig met Agile Analyse in het voortraject van scrum projecten, het opstellen van business requirements voor organisaties en het vertalen ervan naar procesontwerpen, functionele specificaties, concrete product backlogs en praktische ICT-toepassingen.
Recent heeft Edwin een groot en complex migratie traject afgerond bij het CJIB en is als agile analist nu betrokken bij de ontwikkeling van de Vorderingen Overzicht Rijk app.
Als competence lead binnen Quintor is hij ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitdragen van de agile analyse methode en de vakinhoudelijke ontwikkeling van de agile analisten.
​
Documentatie als 'code'
Het concept documentatie als code (Docs as code) wordt steeds populairder voor het schrijven van technische documentatie. Docs as code verwijst naar het schrijven, publiceren en beheren van documentatie met dezelfde tools en processen die ontwikkelaars gebruiken om code te schrijven, te beheren en te publiceren. Dit betekent dat de documentatie in versiebeheer zit en automatisch gebouwd en gepubliceerd kan worden.
Veel ontwikkelaars zijn enthousiast, maar werkt dit concept ook voor analisten die voornamelijk use cases, domeinmodellen of BPMN diagrammen maken. In deze sessie tonen we een aantal voorbeelden en leggen we uit hoe zo’n oplossing er uit zou kunnen zien.