top of page
Foto Filip Hendrickx.jpg

Filip Hendrickx

Filip combineert business analyse en innovatie in zijn werk als spreker, trainer, coach en consultant.

 

Als mede-oprichter van de BA & Beyond conferentie en als voorzitter van IIBA Brussels Chapter ondersteunt Filip de groei en evolutie van business analyse en de BA Community in en rond België. Hiervoor ontving Filip in 2022 de IIBA®EMEA Region Volunteer of the Year Award.

 

Samen met Ian Richards schreef Filip Brainy Glue, een business novel over business analyse, innovatie en verandering. Filip is ook co-auteur van het BCS-boek Digital Product Management en van Cycles, een innovatieboek, -methode en -toolkit.

Je kan Filips blog lezen en hem contacteren via LinkedIn

  • LinkedIn

Wat voor BA ben ik nu eigenlijk

Heb je al eens geprobeerd uit te leggen wat je als analist precies doet aan je partner, kind, of (groot-)moeder? Is dat gelukt? Of doe je nog steeds "iets met computers"?


De BABOK® Guide definieert business analyse als "de praktijk van het mogelijk maken van verandering in een onderneming door het definiëren van behoeften en het aanbevelen van oplossingen die waarde opleveren voor belanghebbenden". (Met dank aan Deepl. ;-)) Dat is vaag genoeg om weinig te verduidelijken en tegelijk breed genoeg om voor jezelf de perfecte analyserol te creëren.

 

Laat ons eens een aantal interpretaties en invullingen van de BA afkorting overlopen. Sommige traditioneel, sommige ongewoon, sommige verrassend. En laat ons onze invulling van de BA-rol in vraag stellen en ontdekken welke analist we echt willen zijn.

 

Learnings

  • Verruim het beeld dat jij en je stakeholders hebben van business analyse.

  • Denk kritisch na over je huidige rol en aanpak, en hoe je deze kan uitbreiden.

  • Vergroot je impact door bewust je BA-focus te kiezen.

bottom of page